De eeuwige wereld

De eeuwige wereld
De oorsprong van ons bestaan

”Hoe je kijkt en wat je ziet bepaalt wie je bent.”

De eeuwige wereld is het duizelingwekkende verhaal van Fabian en Suzanne die na een heftige gebeurtenis op zoek gaan naar zichzelf.
Tijdens een spirituele ontdekkingstocht ontmoeten ze de Schotse Ana. Zij is een oermoeder van de Keltische wijsheid. In de Schotse hooglanden krijgen ze spirituele inzichten en leren ze oude, vergeten kennis. Dit boek onthult Keltische geheimen die in de tijd bewaard zijn gebleven. Laat je meevoeren door het aangrijpende verhaal over alles,e wat ons leven waardevol maakt.

Hans Peter Roel (1964) ziet hoe mensen in de huidige maatschappij van zichzelf vervreemden. Juist hierom heeft hij dit boek geschreven. Inzicht in de zielenwereld geeft mensen eeuwigheidswaarde.

Dit boek is een geheel herziene druk van de uitgave De Vlindertuin onder het ISBN-nummer:
9789079677221 dat verscheen in november 2014.

 21,95

Uitverkocht

Reacties van lezers:

 • Een fantastisch boek, sereen geschreven en kijk al uit naar volgend boek. Heb van al de boeken genoten en doorgegeven aan anderen…die dezelfde mening zijn toegedaan. Heeft het rouwproces waar ik nog met worstelde van mijn kindje een plaats kunnen geven ; na dertig jaar. Bedankt Hans Peter Roel. (Veerle, 7 april 2018)
 • Erg mooi boek, het verhaal slurpt je op en neemt je mee. Heel herkenbare dingen. Overigens geldt dat ook voor het boek Ki van Hans Peter Roel.
  Rene Br.
 • Het is lang geleden dat ik zo’n goed boek heb gelezen! ben zuinig op je dierbaren!
  (Henk)
 • aandient en daar kun je je niet tegen verzetten. Ik begrijp dat er soms pijn en verdriet nodig is om te kunnen groeien.”
  De strekking van deze oude wijsheden zullen bij veel mensen in goede aarde vallen. De schrijver geeft met de gegeven kennis over dit onderwerp handvatten om zelf met je verdriet aan de slag te gaan, om het verlies te verwerken. Hans Peter Roel doet dit door middel van een verhaal. Je kunt je als rouwende inleven in de hoofdpersoon Peter, je bent niet de enige die zoiets heeft meegemaakt.
  En dan nog een leuke bijkomstigheid. Wanneer het gaat over Schotten die communiceren met de overledenen, is de link met tv-medium Derek Ogilvie snel gemaakt. Na het lezen van De Vlindertuin weet je gelijk waar zijn ideeën en bezigheden vandaan komen.
  Recensie door Felice Beekhuis van Boekenbijlage d.d. 12/12/12
 • Het boek “de Vlindertuin” is een aangrijpend verhaal over Peter en Suzanne die hun 5-jarig zoontje Sem moeten afgeven door ziekte. Met tranende ogen en een krop in je keel, lees je dit boek. Je voelt de onmacht maar vooral de woede over het onrecht dat hun is aangedaan. Waarom Sem en niet iemand anders? Hoe kunnen ze dit verwerken, en kunnen ze dit samen verwerken? Dit is boek vol levenswijsheid, dat je sommige tegenslagen krijgt in het leven, om verder te kunnen groeien. Het is een troostboek maar door de schrijfstijl en door de korte hoofdstukken is het voor ieder toegankelijk. Ik hou wel van het spirituele en kan me wel een beeld vormen van deze zielenwereld. Dus voor mij werkt dit wel.
  Sirog d.d. 6/12/2012
 • Hans Peter Roel heeft met de Vlindertuin een mooi toegankelijk en ontroerend boek geschreven.Peter en Suzanne Hofmans zijn gelukkig getrouwd en hebben een zoontje Sem van 5 jaar. Suzanne is een carrierevrouw en heeft een topfunctie bij een communicatiebureau. Peter is leraar Nederlands en kan zijn werktijden aanpassen om zo veel mogelijk voor Sem thuis te zijn. Daarnaast is hij ook schrijver, maar dat lukt de laatste tijd niet zo goed meer. Peter en Sem wandelen veel in het park. Ze maken samen als gezin mooie en gelukkige vakanties, de laatste was in Portugal.
  Tot op een dag het noodlot toeslaat.
  De Vlindertuin is met heel veel kennis en gevoel geschreven. Denk dat mensen die zo iets heftigs meemaken hier troost uit kunnen halen. Heel bijzonder!
  Ineke (overgenomen van Boeklezers, d.d. 4-12-2012)
 • Dank voor dit Prachtige verhaal.Heeft me tot in het diepst van m’n hart geraakt.En het heeft me getroost. In 1 x uitgelezen. Aanrader!
  Diana (d.d. 19/11/2012)
 • Het boek ´De Vlindertuin´ heb ik in één adem uitgelezen.Of misschien beter gezegd: in één adem in, omdat het verhaal zo raakt.Om in de sfeer van het boek te blijven: op zielsniveau.Het relaas van de ziekte en dood van het jongetje grijpt naar de keel, door het onomwonden verslag van de ervaringen van de vader hierbij.
  Te aangrijpend soms om verder te kunnen lezen, maar te intrigerend om weg te kunnen leggen.
  Toch weet de schrijver op een bijzondere manier aan te reiken dat het verdriet niet op zichzelf staat, zodra je inziet wat daaruit voort kan komen. Het maakt dat de hoofdpersonen door het verlies inzien dat ze alleen maar vooruit kunnen, als ze in staat zijn om voorbij dat verdriet voort te leven.
  Naast het gegeven dat het verhaal vast voor ieder wel iets aan herkenning oproept, omdat iedereen nu eenmaal in het leven vroeg of laat met de dood wordt geconfronteerd, is het geschreven aan de hand van prachtige metaforen. De gedachten over het leven na dit leven zijn intrigerend beschreven. Een verhaal met diepgang.
  Els (d.d. 9/11/2012)
 • Prachtig boek, niet alleen voor rouwenden.
  De vlindertuin is een prachtig boek, van buiten (de kaft) en van binnen (het verhaal). Ik vond het aan de ene kant een echte “pageturner”, als je eenmaal begonnen bent met lezen wil je het eigenlijk in een keer uitlezen. Toch moest ik het boek af en toe wegleggen. Het is soms best heftig en soms wil je het verhaal even laten bezinken.
  Het leest erg prettig, korte hoofdstukken. De ondertitel is “troostboek” maar ik vind het boek voor iedereen geschikt. Er zijn wijze lessen uit te halen voor iedereen! Daarnaast maakt de vorm waarin het boek geschreven is, als roman, het heel toegankelijk voor iedereen. Een echte aanrader!
  Een prachtig boek om te geven, te krijgen of gewoon jezelf cadeau te doen
  Evelien (overgenomen van Bol.com)
 • Heb het boek de vlindertuin gelezen, erg mooi en aangrijpend boek. Zelf ben ik mijn vrouw in februari dit jaar verloren, zij heeft 59 jaar mogen worden. Ondanks dat ik weet dat zij in de zielen wereld is en nog regelmatig bij me, is het fijn om daar een mooi verhaal over te lezen, waar je dingen in herkend. Boek in een adem uitgelezen.
  Henk
 • Wat een bijzonder boek!Een boek dat grote indruk op je maakt en dat eigenlijk door iedereen gelezen zou moeten worden.Tenslotte krijgen we allemaal wel eens vroeg of laat met de dood te maken.Het zet je aan het denken, is er iets tussen hemel en aarde of misschien om ons heen???
  Anneke
0