Muziek als helende kracht

Al eeuwenlang wordt muziek als een helende kracht gebruikt. Muziek in combinatie met spiritualiteit is geen nieuw thema. Veel van de grote denkers uit het verleden begrepen het grote belang van muziek voor de mens. De Griekse wijsgeer Pythagoras bijvoorbeeld, gebruikte geluid om mensen te genezen. In de overtuiging van Pythagoras was muziek een medicijn.

Door ontdekkingen in de kwantumfysica zijn we opnieuw op dit spoor gezet. Alles in het universum vibreert. Elk hemellichaam, elke steen en elk levend wezen, tot zelfs de allerkleinste deeltjes – waaruit de atomen zijn opgebouwd – bestaan uit pure energie met een eigen frequentie, een ritme en een vibratie.
Dat maakt dat wij leven in een kakofonie van trillingen. Elk element heeft daarbij zijn eigen functie, trillingsfrequentie en karakter en draagt bij aan de totaliteit. Een verstoring van deze natuurlijke trilling kan al snel leiden tot ziekte.

Nu bestaat de mens voor ongeveer 70% uit water en het is aannemelijk dat muziek en trillingen effect hebben op de menselijke geest en het menselijk lichaam. Vandaar dat wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van trillingen en muziek op onze gezondheid belangrijk is. De conclusie van zulk onderzoek is dat muziek op bepaalde gebieden inderdaad een helende werking heeft. En dat is niet nieuw. Het gebruik van muziek en geluid om onze lichamelijke geneeskracht te versterken bestaat al sinds mensenheugenis.

Meer weten? lees het boek “Eindeloos” van Hans Peter Roel

 

 

 

 

Bericht delen?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
0