Winkelmand

PINKSTEREN 2020: HET IS HOOG TIJD…

Ik stel me een wereld voor waarin we in harmonie en in vrede met elkaar kunnen leven. Een wereld waarin ras, afkomst, geaardheid of huidskleur niet wordt gebruikt om te discrimineren, maar juist om verbinding te zoeken. In deze nieuwe wereld draait het niet om egoïsme, geld en bezit, maar leren we delen, elkaar te helpen en respectvol om te gaan met mens, dier en milieu.

Het is hoog tijd om deze crisis te gebruiken om anders te gaan denken en te gaan handelen. We moeten naar een wereld toe zonder armoede, waarin voor een ieder een huis, voedsel en medische zorg toegankelijk is.

Ik stel me een wereld voor waarin je trots bent op wat de mensheid bereikt en op de wijze hoe zij omgaat met zichzelf, de medemens, de dieren en de planeet aarde. Een wereld waarin technologie, ondernemerschap kunst en cultuur wordt gebruikt om de mensheid in haar evolutie verder te brengen.

Dat is een wereld die ik vol trots aan mijn twee kinderen wil laten zien. Een wereld als erfenis van onze generatie waarin samenleven, positiviteit, liefhebben en delen de plaats innemen van hebzucht, negativiteit, discriminatie, bedrog en eigenbelang. Onze kinderen zijn de toekomst en het is onze taak om voor hen een leefbare samenleving achter te laten.

Hans Peter Roel

Bericht delen?