Ki voor kinderen

Ki maakt kinderen sterk en zelfverzekerd

Een sterk en weerbaar kind. Veel kinderen zijn door alle hectiek in de huidige maatschappij zichzelf kwijtgeraakt en leven niet meer vanuit hun kracht. We zijn vergeten hoe belangrijk onze rol als ouder en opvoeder is. We gaan ervan uit dat ons kind leert op school, maar het leren kennen van zijn levenskracht is iets wat een kind van zijn ouders meekrijgt

Wat is Ki?
Ki staat voor levensenergie. Omdat dit een abstract begrip is, vertaal ik het Aziatische woord “Ki” naar “Krachtige ik”.
Elk kind heeft een Krachtige ik, die ervoor zorgt dat het goed in zijn vel zit en krachtig en ontspannen is.
Voordelen van Ki

 • Ki maakt je kind energiek, weerbaar en krachtig.
 • Ki is eenvoudig toe te passen. Begin direct met oefenen.
 • Ki stimuleert je kind zijn kracht en talenten te benutten.

 15,95

Reacties van lezers:

 • Heb het boek gelezen. De oefeningen die er in staan zijn goed toe te passen op je kind. Een waardevol boek!!
 • Recensie NBD/Biblion
  Als kind overeind blijven in een drukke, hectische wereld?
  Je sterk voelen en je weerbaar opstellen? Ook in lastige situaties?
  Het kan!
  Want iedereen, groot en klein, heeft een ‘Krachtige ik’ (Ki); soms (nog) diep verborgen, maar goed te vinden en te activeren. Om dit te doen, als ouder(s) samen met je kind, zijn vier Ki-principes van belang: aandacht in het Ki-punt, ontspan volledig, lichaamsgewicht aan de onderkant en Ki laten stromen. Bij ieder principe horen eenvoudige oefeningen; voor ouders met hun (jonge) kind en voor tieners die hun ‘Krachtige ik’ samen met een ouder willen ontdekken.
  Een aantal andere thema’s zijn verbonden met en van invloed op levensenergie: o.a. slapen, voedsel, bewegen, opstaan, de (winter)dip en de kracht van positieve woorden. Ook deze thema’s kennen eenzelfde opbouw per hoofdstuk: enige informatie en een aantal oefeningen (jonge kinderen/tieners). Ook al is de Ki-kennis eeuwenoud en vindt die zijn oorsprong in het Verre Oosten, de boodschap en de waarde ervan zijn (ook) in de Westerse wereld nog steeds van belang en kent veel aanhangers en volgers.
 • Een heerlijk fris boek met heldere inzichten
 • Daarnet heb ik ‘Ki voor kinderen’ met plezier uitgelezen. Het is een vlot geschreven boekje en het leest ook net zo vlot weg. Het biedt in overzichtelijke hoofdstukken zowel achtergrondinformatie als praktische oefeningen die je met je kind kan doen, om hun ‘Krachtige Ik’ te leren kennen. De schrijfstijl is niet belerend of coachend, maar doordat het geschreven is vanuit eigen inzichten en ervaring, heeft het een toon van ouder tot ouder (/opvoeder). Daardoor heeft het iets van een zekere herkenning van iets dat je haast vergeten bent. Het boek is zowel een praktisch hulpmiddel als een handboek om er zo nu en dan even bij te pakken. Het laat zien dat een kind een zowel kwetsbaar als kostbaar geschenk is. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Kinderen hebben dan misschien de toekomst, maar het is aan ons -ouders-de taak om ze daar in het heden bij te begeleiden.
0