Je sterker en energieker voelen?

Wat is Ki?

Wat is Ki?

Ki is onze innerlijke energiebron die zorgt voor flow en krachtiger en energieker in het leven staan. Het begrip Ki komt uit boeddhistische kloosters en is al meer dan 2000 jaar oud. In onze hectische maatschappij wordt steeds meer van mensen gevraagd. Veel mensen lopen vast omdat ze het begrip Ki niet kennen.

Door Ki zijn we verbonden met alles en iedereen. Ki-energie komt via het Ki-punt in de onderbuik ons lichaam binnen en er stroomt via voeten handen en hoofd het lichaam weer uit. Deze doorstroming levert gezondheid, energie en kracht op. Vergelijk het maar met onze waterhuishouding. Om gezond te blijven, drink je veel water, terwijl door zweet, ademhaling en urine het water (met afvalstoffen) het lichaam weer verlaat. Ki regelt de energiehuishouding in ons lichaam en werkt hetzelfde als de waterhuishouding, maar dan in de vorm van een onzichtbare energiestroom. Als de levensenergie Ki langdurig blokkeert, raak je uit je kracht en word je ziek.

Ki is het fundament van ons leven en hoe sterker de Ki-stroom is, des te krachtiger en energieker voelen we ons. Ki zorgt voor een kalme geest, maar draagt ook bij aan een goede gezondheid en een gevoel van geluk. Hoe sterker de Ki-stroom bij jou is, hoe beter je in staat bent om een mooi en veelbetekenend leven op te bouwen.