...
Winkelmand

De blauwe parel

“De kosmos is niet doods, besef ik nu. Ze heeft, net als de mens, een bewustzijn. Het ontroert me. Voor het eerst komt de essentie van de kosmos en al wat leeft in mijn bewustzijn! Het universum is een levend organisme en verschilt in wezen in geen enkel opzicht van de mens. Ook sterren worden geboren, groeien, takelen af en verdwijnen. De mens is onderdeel van het alomvattende heelal, niet meer, maar ook niet minder.
Waar haal ik deze filosofische wijsheid vandaan? Ik heb geen idee, ik weet gewoon dat het zo is en dat ik dit niet zelf bedenk. Het is een inzicht dat me invalt en verdergaat dan het denken. Ik draai rond in mijn pak en zie in mijn gezichtsveld alweer het mooiste beeld dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Niet al te ver weg zweeft een blauwe bol, met de lichtblauwe atmosfeer als een flinterdunne laag eromheen.
Ik kijk naar de aarde, die ik zo liefheb! Alles wat ik weet en wat ik ooit in mijn leven heb ervaren, speelt zich af op die blauwe parel in de inktzwarte ruimte. Ik denk aan alle generaties die voor me de aarde hebben bevolkt, met al wat zij wisten en al wat zij liefhadden. Deze korte mijmering maakt me emotioneel.”
Citaat uit mijn laatste boek: Het zesde zintuig
https://www.spiritueelboek.nl/product/het-zesde-zintuig/

Bericht delen?