...
Winkelmand

De grote zomer schoonmaak

Ben je wel eens in een huis geweest, waar de rillingen langs je rug liepen? Misschien niet, maar wellicht wel in een huis waar je je energiek voelde of waar een beklemmende sfeer aanwezig was.

Zoals elke ruimte heeft ook  elk huis zijn eigen energie.  Elk huis neemt de energie op van de mensen die er in wonen of van de gebeurtenissen, die er plaatsvinden. Deze kunnen soms wel tientallen of honderden jaren blijven hangen. De energie heeft invloed op de mensen die in het huis verblijven. Anders gezegd er is een wisselwerking tussen mensen en huis. Wanneer het de bewoners goed gaat, stroomt er positieve energie. Het huis laadt zich op met deze energie en geeft deze ook weer terug. Het is een huis waar kinderen graag komen en dat een lichte energie bezit. 

Er kunnen bij de bewoners negatieve omstandigheden ontstaan waardoor de lading van het huis verstoord raakt. Dan krijgt de negatieve energie meer de overhand en voelt het huis zwaar aan. De sfeer is zwaar en vermoeiend en kan zelfs een gevoel van angst opwekken.

Hoe weet je of de sfeer in je huis goed en licht is. Je kunt dat zelf aanvoelen. Een andere indicator is of kinderen graag in je huis komen. Als je geen idee hebt, vraag het dan aan vrienden en kennissen door eenvoudig hun eerlijke antwoord te vragen op de vraag: hoe voelt dit huis.

Als je huis een oppepper kan gebruiken dan is het van belang om de energie in het huis te laten reinigen. Je kunt op verschillende manieren je huis reinigen door nieuwe positieve energie in huis te brengen. Een eenvoudige methode, die goed in de zomer werkt is de volgende: Ruim allereerst alle overbodige zaken op. Breng wat je niet meer nodig hebt naar het groot huisvuil, de kringloopwinkel of verkoop het via marktplaats. Koop een streng met salie en steek dit aan. Blaas direct het vuur uit, zodat de smeulende salie begint te roken. (doe uiterst voorzichtig ivm brandgevaar) Loop met de smeulende streng salie door alle ruimtes heen en laat de rook in elke hoek komen. Nu open je alle ramen tegenover elkaar en laat je huis minimaal een uur doorluchten. Tenslotte reinig je je hele huis met water en groene zeep. Zorg dat alles weer lekker fris ruikt. Salie is te koop op www.spiritueelboek.nl

Bericht delen?