...
Winkelmand

De paardenfluisteraar

Paarden zijn sensitieve dieren en hebben een bijzondere aantrekkingskracht op mensen. Een paard spiegelt je aan je diepste zelf. Paarden hebben eeuwenlang een goede band met de mens gehad en dat is niet voor niets. In vroegere tijden waren ze zelfs levensreddend. In deze tijd heeft het paard nog altijd een grote aantrekkingskracht op de mens. Elk dorp of stad heeft wel een manege.

Kuddedier

In de vrije natuur is het paard een kuddedier. In een groep paarden heeft ieder dier zijn eigen plek, weet wat de rangorde is en zorgt voor een balans van geven en nemen binnen de groep. Een belangrijke eigenschap van het paard is dat het dier volledig in het “hier en nu” leeft en anderen onvoorwaardelijk accepteert zoals hij is. Zelfs bij de mens.

 Een paard leiden met Ki

Als je met een paard werkt, is zijn natuurlijke drang om met jou een mini-kudde te vormen. Een paard acteert daarin op basis van een sterke Ki-stroom. Je kunt een paard alleen leiden door in je Ki-kracht te staan. Een paard leiden vanuit je wil of hoofd lukt niet. Een paard heeft feilloos door of je in je kracht staat. Daarmee is het paard een fantastische spiegel of je in je Ki-kracht staat. En vanuit je Ki-kracht een edel dier van 700 kilogram leiden, geeft een enorme kick.♫♪

Bericht delen?