Winkelmand

Loskomen van de dagelijkse sleur

Herken je dit gevoel: De dagen vliegen voorbij en je bent een speelbal van de tijd. Dag in, dag uit word je gezogen in het heilige moeten, sociale verplichtingen, prestaties leveren op het werk. ‘s Avonds plof je uitgeblust en doodmoe voor de buis om weer genoeg energie op te doen om morgen je wederom staande te houden in de ratrace, die carrière heet.

Kan dat anders?

Ja is het volmondige antwoord. Door uit de ratrace van alledag te stappen. Maar hoe doe je dat? Je kunt uiteraard op reis gaan en letterlijk uit de ratrace van alledag stappen. Alleen voor degenen, die het financieel en maatschappelijk kunnen veroorloven, is dit een begaanbare route om echt tot jezelf te komen. 
Voor alle anderen is er een reis, die je naar binnen kunt maken. Daar zit stilte en huist je ziel. Door je ogen te sluiten en externe prikkels buiten te sluiten, kom je los van je dagelijkse denken en raak je weer in contact met je gevoel en met jezelf. Door dagelijks te mediteren en de stilte op te zoeken, kom je los van de sleur van het leven.

Plan elke dag minimaal tien minuten voor jezelf en doe de volgende stilte-oefening:
Raak je Ki-punt in je onderbuik even aan en laat je aandacht en lichaamsgewicht daar rusten.

Verbeeld je dat je inademt via je Ki-punt in je onderbuik.

Volg vervolgens de ademstroom vanuit je onderbuik naar je hart. Langzaam uitademen via je hart met alle liefde die je in je hebt.

Na de uitademing een pauze nemen van minimaal 5 tot maximaal 100 tellen, waarin je volledig bewust bent van de stilte en de vrede in jezelf.

Doe deze stilte-oefening dagelijks minimaal tien minuten.Ervaar dat je gevoel het wint van je gedachtenstroom en merk dat je in je kracht komt. Je betreedt een gebied waar niets is en je los komt van de sleur van het leven. Meditatie is als thuiskomen bij jezelf. Geef de bovenstaande oefening een kans.
Je bent het waard!! ♫♪

Bericht delen?