...
Winkelmand

We moeten het tij keren!

Is het je al opgevallen dat we in een tijd leven waarin steeds weer nieuwe kwalen ontstaan? ALS, M.E. en burn- out waren vroeger veel minder veelvuldig aanwezig dan in onze huidige moderne tijd. Een reden kan zijn dat door onvolwaardige voeding en stress onze weerstand vermindert en onze energiehuishouding zwakker wordt. Meer en meer mensen zijn moe, futloos en depressief en denken dat het alleen aan het werk ligt.

Vanaf de Tweede Wereldoorlog zijn we anders gaan eten. We kregen kant-en-klaar- maaltijden die binnen vijf minuten in de magnetron worden klaargemaakt. We hebben geen tijd meer om vers te koken en brengen met voorbereid fabrieksvoedsel onze gezondheid in gevaar. Kinderen snoepen te veel, krijgen gemaksvoeding als pizza’s, hamburgers, friet en pasta’s voorgeschoteld en we bezoeken massaal de fastfoodketens. Het kan zelfs nog gekker: er zijn fabrikanten die aan hun snoepgoed of ontbijtgranen een kleine hoeveelheid vitamines toevoegen, waardoor ouders het idee hebben dat ze fruit op het menu wel achterwege kunnen laten omdat hun kinderen de vitamines met “gezonde” snoep naar binnenkrijgen. Onvolledige voeding saboteert onze natuurlijke weerstand en dat geeft weer lichamelijke en geestelijke problemen. Kortom: het moet anders!

Gezond blijven begint bij preventie

Voeding is de bouwstof voor je lichaam en bepaalt hoe sterk, uitgebalanceerd en energiek je bent. Dat is het uitgangspunt in de traditionele Chinese geneeskunde. Pas als gebalanceerde voeding niet de volledige genezing bracht, werd er acupunctuur, massage en kruiden ingezet.

De westerse voedingsleer is gebaseerd op statistische wetenschap en houdt geen rekening met de energetische waarde van voedsel. Vooral het aantal calorieën en het vetgehalte staan centraal en de voedingsadviezen zijn gestandaardiseerd. Lightproducten hebben weliswaar weinig calorieën, maar bevatten ook geen enkele voedingswaarde, zodat het hongergevoel blijft bestaan.

Meer weten lees Boeddha’s kookboek
https://www.bol.com/nl/p/boeddha-s-kookboek/9200000096835143/

 

 

 

 

Bericht delen?